[L(j)udi ] 16 April, 2010 03:29

Sedeli smo za stolom, ručali i s vremena na vreme razmenjivali po koju rečenicu. Izbegavao sam da pravim šale na njegov ili bilo čiji račun, čak i da gledam u njegovom pravcu, to radim otkako smo se svađali. Kad ne ume da prihvati šalu, onda ću ja razgovore smanjiti na minimalni nivo. Umesto toga sam gledao u svoj tanjir sa tunjevinom, prevrtao je viljuškom i mešao sa kečapom. Odjednom je upitao zašto se uopšte zove "tunjevina". Odgovorio sam mu da je tako jer se pravi od ribe koja se zove tuna ili tunj.

"Ne, mislim da nije zato", uzvratio je samouvereno, stavljajući parče hleba u usta, "zovu je tako jer je usitnjena."

"Usitnjena?", zabezeknuo sam se.

"Da."

Da je bilo ko drugi ovo rekao, smejao bih se i zezao ga. Ovako, samo sam mu pokazao kutiju i mesto gde su napisani sastojci iz konzerve i nastavio da jedem. Nisam hteo da se ubeđujem, ispravljam greške prirode i lošu povezanost njegovih, kojih ionako ima malo, sivih ćelija.

Uvek kažem, live long and stay stupid, it's way easier.

[L(j)udi ] 25 April, 2007 21:41

Naslov je odgovor za one koji su se pitali gde sam i da li sam uopšte živ... ako ima takvih. :)

Danas sam konačno dao tu prokletu Ekonomiku II! Neću da kažem koja je ocena, ali nije ni najveća ni najmanja. ;) Sad sledi par dana odmora, pa opet štrebanje.

 

Kad sam već tu, mogao bih da vam ispričam par skorašnjih dogodovština sa fakulteta

Pre tri nedelje sam imao kolokvijum iz Ekonomske politike. To u suštini ne bi trebao da bude težak predmet, ali ima par caka. Naime, koliko god da je profesor dobar i razumljiv, toliko su asistenti loši i glupi! Prvo je rečeno da ćemo imati test od 10 kratkih pitanja. A onda smo dobili test na kome jeste bilo označeno 10 pitanja ali je svako nosilo po 2-3 u sebi, tako da smo imali otprilike tridesetak! 

Završim ja skoro sve i sav srećan se vratim kući, uveren da sam položio. MALO SUTRA SAM POLOŽIO! Odem kod "asistentkinje" da vidim šta nije bilo u redu, a ono 2,33 poena, ni manje ni više. Već sam počeo da pizdim, ali se suzdržim i pitam je šta nije dobro kod prvog pitanja, za koje sam bio uveren da mi je tačno, ali koje je nekim čudom ocenjeno sa 0 poena. Ona pogleda i ladno mi kaže:

"Kolega, ovo vam je tačno, ali nije kao što sam ja rekla"

"Molim?!?! Pa ovo je iz onih kopija koje ste nam dali!" (ne postoji knjiga iz ovog predmeta, pa nam daju da kopiramo neke tekstove iz kojih učimo)

"Da", kaže ona, "ali nije definicija koju sam vam ja dala na vežbama."

"To znači da ne vredi da učimo sa onih papira?!", rekoh.

"Kolega, ja sam dala definiciju koju ste vi trebali ovde da napišete!", i onda počne da mi diktira tu njenu definiciju, a koja je u suštini to ISTO što sam i ja napisao!

Zamislite da mi u ovom trenutku izlazi para iz ušiju.

"A šta je sa ovim pitanjem", pitam, pokazujući na "Pojam akumulacije"? (Napisao sam da je akumulacija izdvajanje dela dobiti u poseban fond za kasniju upotrebu, itd...), a ona će:

"Kolega, pa znate li vi šta je akumulacija? Da li je to proces ili kategorija?"

"Mislio sam da znam..."

"Akumulacija je proces izdvajanja..." na šta se meni upali lampica iznad glave i shvatim s kim imam posla. Pogledam Milenu (tačkicu) i samo se, sa još uvek prisutnim izrazom čudjenja, nasmejem lagano.

Sad svima prepričavamo taj dogadjaj.

Ono što je zajebano ovde je to što nam je taj predmet uslovni, ne položimo li, ode godina. A ovoj mora sve da se crta, pošto je previše glupa da razume i kako radi točak, a kamoli ovo.

 

P.S. Verovatno ću ovih dana malo češće pisati... See ya!

[Generalna , L(j)udi ] 30 Januar, 2007 16:46

Upravo mi drugarica priča za slučaj koji je čula od sestre svoje drugarice (ili tako nešto). Radi se o soku prosipanom na tastaturu i savetu jedne profesorke informatike.

Ovako, ta devojka je prosula sok po tastaturi zbog čega pojedina dugmad nije radila. Pošto nije znala šta da radi, rešila je da pita svoju profesorku informatike za savet (inače, čini mi se da je gimnazija u pitanju). Nakon pažljivo iznesenog problema profesorka je dala sledeći savet:

"Imala sam ja takve slučajeve i jedino će pomoći tuširanje tastature vrelom vodom jedno petnaestak minuta, a onda da je ostaviš pored TA peći koja duva da se  osuši. Posle toga bi trebalo sve da bude kako treba."

 tastatura

Kad sam ovo čuo, desio se jedan veliki ROFL s moje strane. Jbt, da li je neko stvarno toliko  lud da daje takve savete i da zaista misli da će upaliti?

 

Ne znam za vas, ali meni je dosta ovakvih nesposobnjakovića koji predaju u raznim školama, pa čak i na fakultetima.