[Generalna ] 16 Septembar, 2011 00:04
Ne stvarno, samo virtuelno. Ako neko slučajno naiđe na ovaj blog, neka se uputi i na milosevicmilos.blogspot.com. Većina postova odavde je preseljena tamo, a biće valjda i novih.
[Generalna ] 18 April, 2010 12:00

Moguće da je pomalo bajata vest, ali tek pre par dana sam čuo kako se planira izgradnja velikog krsta u Kragujevcu. Biće visok 18m i blagosloviće, naravno, svakog kragujevčanina ili bilo kog putnika koji tuda bude prošao, poklonio se i prekrstio. I bilo je vreme da se u Srbiji uradi nešto ovako, jer samo Bog čuva veliki Srbski narod. A onda su me nišlije još više iznenadile najavivši krst od 80m metara, što je tek pravi poklon za Boga i nas Srbe. Zanemarimo činjenicu da u Nišu verovatno ne postoji građevina viša od toga, Bog će nas videti i zavoleti još više nego što nas voli sad, pa će nam izgraditi nekoliko škola, bolnica i otvoriće par fabrika kako bi se zaposlili oni koji nemaju posao (zli jezici kažu da je najveći procenat nezaposlenih baš u Nišu, ali zašto bismo im verovali, da je to istina, gradonačelnik bi dozvolio da se izgradi kargo centar na aerodromu, za koji opet neki tamo kažu da bi doneo više od dve hiljade radnih mesta, ali to je čista laž čim gradonačelnih ne pristaje). Takođe, neki protivnici Boga i Srbskog naroda pričaju kako bi postavljanje tog krsta ličilo na pobadanje krstače nad, ionako već mrtvim, gradom, ali nikako ne treba verovati tom proevropskom šljamu koji želi da nas udalji od Boga.

Dakle, prvo da izgradimo krstove i još poneku crkvu, a tek onda ćemo misliti o školama koje se raspadaju, nesređenim terenima obraslim travom bez koševa i koševima bez obruča, fabrikama i preduzećima koja ne rade, o nekim tamo jadnicima koji tvrde kako ne mogu da nađu posao, a ustvari su obične lenčuge koje bi radije skapavale od gladi nego nešto radile. Treba samo verovati u Boga, ići u crkvu, moliti se, i garantovano nas čeka bolji život na onom svetu. To što će Niš potrošiti milion i po evra, a Kragujevac oko 110000 je ništa u odnosu na sve blagodeti koje nas čekaju kad nas Bog pogleda.

 

Sve će to Bog i narod pozlatiti.

[Generalna ] 09 April, 2010 04:01

Ne, nije reč o najnovijem dostignuću svima drage, plave, nepotopljive pevačice sa polnim organom u glavi u krađi i kopiranju, mada bih imao ponešto da kažem i na tu temu, ali neću, jer bi se svelo na uzvike gađenja i onomatopeje povraćanja, već o mojoj postepeno građenoj nesposobnosti da spavam noću. Dok ovo pišem, sat u uglu monitora pokazuje 4:14, a ja sam i dalje budan. Pokušao sam malopre da spavam, ali mi nije baš išlo. Juče takođe.

Dobra strana ovakvog načina života je što imate vremena da radite besmislene stvari, poput besomučnog pregledanja ko je postao fan koje grupe, ko je okačio koji bezvezni klip, pisanje bloga na kome članke objavljujete u razmaku od nekoliko meseci itd. Na (ne)sreću, postoji i loša strana (ona postoji i bez dobre), a to je da možete propustiti lepe stvari, kao što su jutra i ispijanje jutarnje kafe sa lepim komšinicama, na primer. Ili predavanja na fakultetu. Ili jutarnji džoging. Ili iritirajući cvrkut docimerovih ptičica. Ili prepodnevni san. Ustvari, mislim da su jutra precenjena, dan takođe. Više mi se sviđa noć jer je u bar dve stvari bolja od dana. Prvo, mnogo je mračnija, i drugo, uglavnom je idiot-free.

Verovatno ste do sada shvatili da ovaj članak govori ni o čemu i da ste nepovratno izgubili nekoliko minuta svog života. Bilo mi je zadovoljstvo da vam to učinim.

[Generalna ] 15 Decembar, 2008 02:11

Danas sam išao do menze

vetar me užasno nervirao

pa sam mu rekao da ga duva...

i on je duvao...

[Generalna ] 19 Decembar, 2007 20:40

Zar i ti, sine... Papo?! Smile

 

 

[Generalna ] 16 Oktobar, 2007 17:23

Uf, pauza... Odmor od smorova sa fakulteta, glupih profesora, dabrova i drugih zverinja (zamislite me kako dišem duboko, kao da pokušavam da udahnem slobodu)...

Ne ide mi se na predavanja, samo bih da malo duže spavam, crtam i čitam prave knjige, da visim sa društvom i da igram fudbal... i Evidence i Call of Cthulhu, naravno. :)

Prsti me još uvek bole od gitare. Tek sada sam počeo da učim neke pesme, mučim se da nateram levu ruku da radi ono što ja hoću.

Desetog oktobra mi je bio rodjendan. :) Kako godine brzo prolaze... Pomalo me to plaši. Sva deca maštaju da porastu, a kad dodju u dvadesete, kao i ja, požele da tu ostanu zauvek. Anyway, te večeri sam izveo društvo na piće, tačnije na koktele. :) Kakva lepa umetnost, umetnost mešanja pića. Neka priča ko hoće kako mešanje pića nije dobro, ja to volim. Fora je kad piješ piće, a u stvari piješ najmanje pet vrsta. ;)
Ne mogu da zamislim nijednu žurku bez vinjak-kole. Ako nema onda pijem bambus. Ako nema ni toga, onda pijem pivo. Kao pravi metalac... :)

 

Čitamo se uskoro. Možda dotad nadjem i nešto pametno da pišem... 

P.S. Nisam vam pokazao moju prvu priču Andjeo. Pročitajte... :)

[Generalna ] 05 Oktobar, 2007 18:09

E, gde ste ljudi?

Znate, primetio sam u poslednje vreme da ne ispunjavam sva obećanja koja dajem ljudima. Eto, moj blog je čist primer. :)

Od kada sam pretposlednji put pisao, dogodilo se prilično mnogo svega i svačega... ustvari i nije, sve što sam radio letos je učenje. Uhvatio sam uslov odgovarajući kod one koze (ne volim da vredjam devojke i žene ali je ona stvarno jedna kozetina!) koju sam opisivao u jednom mom članku od pre. Znate, ona glupa... :) Nije joj malo što mi je zagorčavala život celog semestra, već me je i na kraju dokusurila davši mi jebenu šesticu! Popizdeo sam ja i 
svi koji su kod nje odgovarali...

Najsvežija vest je da sam juče kupio akustičnu gitaru. :) Jeeee!!! Evo, sad hvatam akorde, bole me prsti ali sam voljan da što pre naučim da sviram. Samo se nadam da neću zvučati kao ovaj tip:

U ponedeljak imam neki ispit. Svi kažu da je lako i da nisu strogi, da puštaju svakoga čak i bez nekog posebnog znanja. :( Ja opet nisam siguran ni u šta... Jbt, koji će mi q upravljačko računovodstvo kada sam na Marketing smeru? Ili Bankarski menadžment sad u trećoj... 

Čitamo se kad imam više slobodnog vremena... PozZ 

[Generalna ] 17 Septembar, 2007 17:40

Dugo me nije bilo... Vidim da se ovde dosta toga promenilo, novi izgled servisa (fantastičan je, btw), neki novi blogovi, neki novi ljudi... a i dalje su tu ove dosade što obožavaju Zvezde Granda... :x

I'll be back! 

[Generalna ] 10 Jul, 2007 02:29
Čestitamo! Upravo čitate blog najvećeg baksuza na svetu!!! A to sam JA! Čovek koji... aaaaaaaaaaaa (neljudski krik), ma šta da vam pričam o sebi i da smaram, bitno je da znate da sam to... baksuz... baksuz nad baksuzima.

And the story goes like this...

Upoznao sam pre nekoliko večeri jednu devojku, prelepu, bajnu i nestvarnu (pih, kao da bih pisao o drugačijoj). Ustvari, znam je od ranije samo iz vidjenja ali nikada nismo vodili duboke razgovore (ne uključuju problem Kosova ili Iraka, globalno zagrevanje i neophodnost recikliranja). I tako preksinoć ja sretnem svoju sestru Milenu i NJU - Milenu (da, u pitanju su dve Milene) kako šetaju gradom. Pozdravim se sa sestrom a onda me kao grom stari hrast rascepi nežan i umiljat glasić koji mi kaže: "Ćao Miloše." WTF!!! She knows my name?!?!?! "Hej, ćao...", rekoh ja, ostavši i dalje u stanju čudjenja i ne mogavši da se odmah setim njenog imena. A onda mi za 2.309234 sekunde u glavu dodje i to: Milena! "Da, Milena Tomić", progovori prva od dve ličnosti u mom umu.

Odmah su te dve ličnosti povele raspravu o tome šta raditi. Ići s njima ako je moguće, naravno! Oduševljena druga ličnost, zvaćemo je broj 2, dok ćemo prvu zvati, logično, broj 007, odmah prihvati plan of the 007 i na njihovu molbu naredi nogama da podje u stopu s njima.

Sedeli smo u Džungli i jeli banane (Džungla je  ime kafića a banana ustvari nije bilo nego smo pili sokove). Ogroman zvučnik, koji je stajao tik pored našeg stola i ispuštao neke neljudske krike, vršio je pritisak na moje jadne bubne opne i pretio da spisku svojih grehova dodam i njegovo ubistvo. U toj galami, dok pevač proklinje nekakvu ženu, smo razmenili nekoliko reči i moram reći da me je još više tada iznenadila time što je znala na koji fakultet idem, u kom gradu itd. i baš me čudi da nije spomenula da slučajno zna kakve bokserice nosim... To je značilo samo jedno - izgleda da se raspitivala o meni! I to verovatno kod moje sestre. “Interesting...” pomislih, dok je 007 zadovoljno trljao dlanove uz evil osmeh. Iako smo se veoma slabo čuli, razgovarali smo i delovala je... hmm, mislim da smem da kažem da je delovala zainteresovano. Pomenuo sam već da je znam od pre, ali nikad do sad nisam osetio one leptiriće u stomaku kad sam pored nje. Tada sam znao - gladan sam i na ivici da se zaljubim.

Posle je usledio odlazak u diskoteku, gde DJ pušta dvadesetak pesama i to sledećim redom: Prodigy, neki tehno-d’n’b-shit, dve pesme od Van Gogh-a (Kolo i Neko te ima noćas) a na kraju sve začini narodnjacima! Ekspresno i još neke glupe pesme vrti ama baš na svakih pola sata otprilike. More terajte se ekspresno u pizdu materinu! Sorry, morao sam to da kažem. I tako mi tamo nešto stojimo, klimamo glavama, ja pokušavam nešto da kenjam ali se ništa ne čuje, atmosfera postaje dosadna... plašim se toga... one vole da im se priča nešto, pa makar to bilo o žuljevima na nezgodnim mestima. Prvo veče - ništa.
Mislili smo da ćemo se videti sutradan, ali smo se nekako mimoišli u tih pola km2 i dva kafića.

Subota. Ja raspoložen kao nikada. Ponekad mi reči dolaze tako lako a ponekad sam stvarno ćutljiv. I tad sam je video opet. Opet je delovala kao u četvrtak... popričali smo, ali nemamo isto društvo pa smo opet morali da se razdvojimo.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj članak pokušavam da napišem već tri dana i nikako da mi uspe. Zbog neke greške na blogu sam izgubio polovinu članka i sad ne mogu da se setim šta sam sve pisao. Zato da ne dužim već ću preći na stvar.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitao sam sestru da li bi trebalo nešto da znam o Mileni. Naravno, mislio sam na to da li ima dečka. I znate šta, IMA GA! Aaaaaaaaaaaaa ((opet neljudski krik) (dere se 007)). To samo može meni da se desi. Kako to da mi uvek zapadne za oko zauzeta devojka?!
I šta bi ja sad trebalo da radim?! Nisam pametan uopšte...
[Generalna ] 21 Maj, 2007 00:31

Pre izvesnog vremena sam pokušao da oformim forum na srpskom jeziku čija bi tema bila umetnost u svim svojim oblicima. Jedina začkoljica je bila što nekako nisam uspeo da privučem članove... hmmm..... rekoše mi da sve to već ima na Dizajn Zoni. A ja tamo odbijam da idem jer mi je dosta onih nadrndanih i umišljenih Mi-smo-ovde-najbolji-i-vi-početnici-i-ostali-nemate-šta-da-tražite-i-pitate-jer-nikada-nećete-biti-kao-mi "umetnika" i "dizajnera".

Ma da...

 

Anyway, link je ovaj. Treba malo sredjivanja i doterivanja soba, ali mi za to trebaju članovi koji će iskazati svoje cenjeno mišljenje...

[Generalna ] 20 Maj, 2007 02:07

E, ovo je umetnost! linak

Reklama je radjena bez kompjuterske intervencije, a snimanje je trajalo tri meseca. 606 puta ponovljeno i 6 miliona dolara potrošeno!

Uostalom, piše na sajtu sve što treba da znate.

 

Vi, prokleti, sa dial-upom, kao i ja, verujte mi na reč, isplati se čekati. :) 

[Generalna ] 05 Maj, 2007 23:06

CG ne znači Crna Gore, već Computer Graphics... :)

Pogledajte "genija" koji je nabavio Maya-u (program za 3d modeliranje) i odmah krenuo da radi svoj tutorijal.

[Generalna ] 01 Maj, 2007 20:21

NEW YORK – Idaho resident Kathy Evans brought humiliation to her friends and family Tuesday when she set a new standard for stupidity with her appearance on the popular TV show, "Who Wants To Be A Millionaire."

It seems that Evans, a 32-year-old wife and mother of two, got stuck on the first question, and proceeded to make what fans of the show are dubbing "the absolute worst use of lifelines ever."

After being introduced to the show's host Meredith Vieira, Evans assured her that she was ready to play, whereupon she was posed with an extremely easy $100 question. The question was:

"Which of the following is the largest?"
A) A Peanut
B ) An Elephant
C) The Moon
D) Hey, who you calling large?

Immediately Mrs. Evans was struck with an all consuming panic as she realized that this was a question to which she did not readily know the answer.

"Hmm, oh boy, that's a toughie," said Evans, as Vieira did her level best to hide her disbelief and disgust. "I mean, I'm sure I've heard of some of these things before, but I have no idea how large they would be."

Evans made the decision to use the first of her three lifelines, the 50/50. Answers A and D were removed, leaving her to decide which was bigger, an elephant or the moon. However, faced with an incredibly easy question, Evans still remained unsure.

"Oh! It removed the two I was leaning towards!" exclaimed Evans. "Darn. I think I better phone a friend."

Using the second of her two lifelines on the first question, Mrs. Evans asked to be connected with her friend Betsy, who is an office assistant.

"Hi Betsy! How are you? This is Kathy! I'm on TV!" said Evans, wasting the first seven seconds of her call. "Ok, I got an important question. Which of the following is the largest? B, an elephant, or C, the moon. 15 seconds hun."

Betsy quickly replied that the answer was C, the moon. Evans proceeded to argue with her friend for the remaining ten seconds.

"Come on Betsy, are you sure?" said Evans. "How sure are you? Puh, that can't be it."

To everyone's astonishment, the moronic Evans declined to take her friend's advice and pick 'The Moon.'

"I just don't know if I can trust Betsy. She's not all that bright. So I think I'd like to ask the audience," said Evans.

Asked to vote on the correct answer, the audience returned 98% in favor of answer C, 'The Moon.' Having used up all her lifelines, Evans then made the dumbest choice of her life.

"Wow, seems like everybody is against what I'm thinking," said the too-stupid-to-live Evans. "But you know, sometimes you just got to go with your gut. So, let's see. For which is larger, an elephant or the moon, I'm going to have to go with B, an elephant. Final answer."
Evans sat before the dumbfounded audience, the only one waiting with bated breath, and was told that she was wrong, and that the answer was in fact, C, 'The Moon.'

 

E, svakakvih ljudi ima... 

[Generalna ] 01 Maj, 2007 15:12
Baš je smešan ovaj praznik danas. Slavi se rad time što se ništa ne radi.... lol
Svi su otišli nekuda, izležavaju se i trpaju prasetinu i roštiljsko meso u svoje, već alkoholom naduvene, stomake. Otišao i Kurta i Murta, otišli i oni koji rade a i oni koji ne rade baš ništa. Svi... sem mene. :) Ja imam posla i danas. Ostalo mi je samo još 2500km2 gradskog prostora da popunim zgradama i kojekakvim čudesima, za projekat na kom radim.
[Generalna ] 31 Mart, 2007 19:50

Da ne bude zabune, to sam ja.

U poslednja dva dana dešava mi se nezgoda za nezgodom. Sve je pošlo naopako. Da počnem od srede. Počelo je sa ispuštanjem knjiga i svesaka, a onda sam i tako jako opaučio krevet nogom da je sve zvonilo, meni noga - njemu federi. Posle toga  odem da se istuširam i dok sam svlačio majicu pokidam zlatan lanac koji su mi poklonili roditelji. Tako mi i treba kad sam zapeo k'o konj. Kasnije mi dodje drugarica i posle nekoliko minuta mi zatraži da okrenem usmerivače na "lusteru" u sobi. I taman se ja uhvatim za njih a ono se sve otkači i malo je falilo da mi razbije glavu. Srećom pa su žice lepo učvršćene. E tad sam znao da još nešto mora da se desi. I jeste. Sutradan sam imao ispit iz najgoreg predmeta na celom faksu i naravno padnem. Najgore je što sam lupao neke gluposti zbog čega me je sramota da se toj ženi opet pojavim na oči.

Posle toga ništa. Ili ja nisam primetio... Kad se jednom desi neka nesreća one manje se i ne primećuju toliko...

Sad se osećam nekako prazno. That sux!

 

Sad odoh da opet učim... Ovi nemaju milosti... :(